Nabestaanden

Na een overlijden

Als een dierbare overlijdt, breekt een verdrietige periode aan. Tegelijk komt er veel op u af. Er moet veel geregeld worden. Dan is het prettig als u dat zo soepel mogelijk kunt afhandelen. Ook met de Belastingdienst.

Wat moet er allemaal gebeuren?

Meer informatie kunt u vinden op:

www.belastingdienst.nl/nabestaanden

Wat kost een begrafenis of crematie?

We hebben voor u een globaal overzicht van de kosten op een rijtje gezet.
De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van uw wensen.

Lidmaatschap begrafenisvereniging Nes-Buren kostenoverzicht

Waar moet u zijn voor welke diensten?

Veelal wordt gedacht dat de begrafenisvereniging ook verantwoordelijk is voor het grafdelven en de uitgifte van de graven op het kerkhof. De begrafenisvereniging verzorgt alleen de diensten m.b.t. het begraven van de overledenen.
Voor de grafuitgifte op de katholieke begraafplaats kunt u contact opnemen met het RK Kerkbestuur van de St. Clemensparochie: meer info op www.stclemensparochie.nl
Voor de grafuitgifte op de openbare begraafplaats kunt u contact opnemen met de gemeente Ameland: meer info op www.ameland.nl
Ook voor het grafdelven kunt u contact opnemen met de gemeente Ameland.